Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu – vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European (S&D) și consilier onorific pentru politică externă al premierului Marcel Ciolacu – se află în SUA, în această săptămână, pentru o serie de întâlniri la nivel înalt.
Victor Negrescu consideră că pericolul reprezentat de atacurile Federației Ruse în apropierea granițelor României reprezintă un pericol major, iar o astfel de situație tensionată reclamă coordonarea cu aliații și o ”strategie comună de răspuns”.
De altfel, europarlamentarul social-democrat l-a interpelat pe Josep Borell – Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene – chiar în legătură cu acest subiect ”fierbinte”.
”Atacurile Federației Ruse în apropiere de frontierele României necesită coordonare cu aliații noștri și o strategie comună de răspuns.
Am interpelat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, cu privire la situația de la frontierele României, solicitând clarificări privind răspunsul comun al UE și strategia pe care o vom adopta la nivel european”, a precizat Victor Negrescu în mediul online.
”Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns adecvat la provocările cu care se confruntă România și să fie pregătită să acționeze suplimentar pentru protejarea regiunii Mării Negre”
Europarlamentarul Victor Negrescu
Victor Negrescu a avut deja discuții, la Washington, cu Jessica Warder – reprezentantul Departamentului de Stat responsabil de România -, iar România are sprijinul necondiționat al SUA pentru a se transforma într-un ”hub regional” care să poată asigura stabilitatea flancului estic al Alianței Nord-Atlantice (NATO).
”În această săptămână, mă aflu în Statele Unite pentru o serie de întâlniri la nivel înalt privind cooperarea SUA cu Uniunea Europeană și România. În acest context, am avut discuții, la Washington, cu reprezentantul Departamentului de Stat responsabil de România, Jessica Warder, despre situația tensionată din ultimele zile de la Marea Neagră.
România se poate baza pe sprijinul direct al Statelor Unite ca să devină un hub regional capabil să asigure dezvoltarea și stabilitatea flancului estic al NATO.
Am discutat cu reprezentanții Departamentului de Stat despre consolidarea relațiilor noastre bilaterale, precum și despre modul în care putem dezvolta în continuare proiectele noastre comune împreună cu Uniunea Europeană”, a mai notat europarlamentarul Victor Negrescu.
Citește și: